Behandlingar

Allmäntandvård

Vi utför alla tjänster som går under samlingsnamnet Allmäntandvård. Här ingår tandundersökning, lagning, rotfyllning, extraktioner, protetik: proteser, broar, kronor mm.

 

Barntandvård

På Telge Tandvård erbjuder vi gratis tandvård för barn och ungdomar mellan 3 och 23år. Alla barn vars föräldrar går hos oss är välkomna.

Vill du komma i kontakt med oss för att lista ditt barn? Ring oss på telefonnummer 08-550 10800 eller skriv ett mail till info@telgetandvard.se så ordnar vi det!

Akut tandvård

Plötsligt är tand-olyckan framme, och då behöver man hjälp snabbt. Det kan handla om skador som uppstått genom att man har fallit eller bitit illa. Det kan också handla om akuta inflammationer som orsakar svår smärta i tanden och/eller tandköttet. På Telge Tandvård erbjuder vi akut tandvård till alla som behöver det.

Estetik

På Telge Tandvård utför vi estetisk tandvård av olika slag. Många människor lider av att de har sneda tänder, men med proffshjälp kan det åtgärdas. Varje år hjälper vi människor att göra tandkorrigeringar och andra typer av estetiska ingrepp.

Vill du veta mer om hur våra tandläkare kan hjälpa dig? Kontakta Telge Tandvård på telefonnummer 08-55010800 eller skriv ett mail till info@telgetandvard.se!

Tandhygienistbehandling

Hos Telge Tandvård finns inte bara tandläkare, utan också tandhygienister. Vi erbjuder tandhygienistbehandlingar så som årlig tandundersökning, parodbehandlingar, och tandstensborttagning för hand och/eller med ultraljud. Vi erbjuder dessutom EMS-puts och polering med putspasta, profylax samt behandling av tandköttsbesvär/fickor och airflow-puts.

Käkkirurgi

Ibland kräver tandproblem att man helt enkelt drar ut tanden som smärtar. I dessa fall behövs proffs på käkkirurgi, och sådana finns hos oss på Telge Tandvård. Våra käkkirurger har lång erfarenhet av tandkirurgi för visdomständer samt annan tandborttagning och implantat.

Implantat

Innan vi utför tandimplantat gör vi först en omfattande undersökning och röntgen. Därefter sker det kirurgiska ingreppet. Fixturerna fästs i käkbenet och sedan skapar vi tänderna som sätts in i munnen.

Tandblekning

Vi hjälper gärna våra patienter med tandblekning, och vi arbetar med Dag och nattblekning. Precis som namnet vittnar om så handlar den ena om tandblekning dagtid och den andra om nattetid. Här får man hem ett hemblekningspaket med allt i ett – skenor, material och andra tillbehör.

Båda har individuellt anpassade skenor och är mycket populära och effektiva. Vi arbetar också med färdiga kompletta hemblekningsskenor med gel.

Är du intresserad av att bleka dina tänder? Ta då hjälp av proffs! På Telge Tandvård har vi lång erfarenhet av att arbeta med tandblekning. Vi vet vad som fungerar och vad som inte skadar tänderna.

Ring oss på telefonnummer 08-55010800 eller skriv ett mail till info@telgetandvard.se så berättar vi mer!